Loader Image

Ο καθένας έχει μια ιστορία να αφηγηθεί. Δική του, είτε του ευρύτερου περιβάλλοντος του.

Οι ιστορίες πρέπει να έχουν βάθος, ευαισθησία και αυθεντικότητα. Επιπλέον, μια ιστορία πρέπει να έχει δομή. Αρχή, μέση και τέλος.

Από τους εισηγητές του σεμιναρίου θα λάβετε συμβουλές, πρακτικές και τεχνικές, σχετικά με:

– την εισαγωγή στη θεωρία φωτογραφικής ιστορίας
– τα δημοφιλή στυλ και την δημιουργική σύνθεση
– την επιλογή ενός επίκαιρου και ενδιαφέροντος θέματος
– την οπτική κριτική, συζητήσεις
– την ανάπτυξη ισχυρών θεμάτων
– την δεοντολογία, ηθική και ασφάλεια
– τον σχεδιασμό και δημιουργία portfolio   

Τι καλύπτεται:

Οι εισηγητές θα σας βοηθήσουν στην επιλογή και την έρευνα θεμάτων, την φωτογράφηση των ανθρώπων με οικείο τρόπο, στην σύλληψη φωτογραφιών,  που με βάση των κανόνων της σύνθεσης και της αισθητικής με εκλεπτυσμένο τρόπο, να επικοινωνούν συναισθηματικά και αρμονικά σε αυτόν που τις βλέπει.

Οι εισηγητές θα σας περιγράψουν τα δομικά στοιχεία και τις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ ενός ρεπορτάζ, μιας φωτοιστορίας και ενός ντοκιμαντέρ.

Οι τεχνικές συζητήσεις θα επικεντρωθούν στον τρόπο χρήσης των φωτογραφικών εργαλείων σε σενάρια πραγματικών συνθηκών,  πως καταγράφουμε την  ατμόσφαιρα και τη διάθεση, πως να προσεγγίζουμε τα θέματα δημιουργώντας  εμπιστοσύνη φωτογραφίζοντας ανθρώπους με έναν οικείο τρόπο. Πως χρησιμοποιούμε την φόρμα, το φωτισμό και το χρώμα με εξελιγμένο τρόπο για να επικοινωνήσουμε τόσο συναισθηματικά όσο και φωτογραφικά. Πως ισορροπούμε  μια προσωπική άποψη, ενώ ταυτόχρονα σεβόμαστε την κατάσταση ενός ατόμου  επικεντρωμένη πάντα  να αποκαλύψουμε την ουσιαστική αλήθεια του θέματος.

Αυτό το εργαστήριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην ανάπτυξη του δικού τους, μοναδικού προσωπικού, οράματος και της ικανότητάς τους να επικοινωνούν οπτικά με ένα θέμα.  Η προσέγγισή ενός θέματος και η επιτυχής επεξεργασία των φωτογραφιών σας είναι εξίσου σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα μιλήσουμε για τη φωτογραφία. Για την επιλογή του θέματος, τη «σωστή» απόσταση, τις απόψεις για τη σύνθεση, την ηθική, την προσέγγιση των ανθρώπων, την επιλογή χρήσης του περιεχομένου, την διαδικασία επεξεργασίας.

Επίσης,  οι συμμετέχοντες  θα μάθουν πώς να βελτιώνουν την αφήγηση και τη σύνθεση της ιστορίας, αναλύοντας προβλήματα πραγματικής κατάστασης, ανάλυση εικόνων, επεξεργασία και γραφή λεζάντων.

Πάνω απ’ όλα, στόχος του εργαστηρίου είναι να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη δική σας οπτική γλώσσα επικοινωνίας, καθώς και την πρακτική και εννοιολογική τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση πραγματικών καταστάσεων, δημιουργώντας ισχυρές φωτογραφικές εικόνες.

Επίσης, θα αναφερθούμε σε  φακούς, αυτόματη εστίαση, βάθος πεδίου,  στην χρήση του φλας και μια σειρά από άλλες τεχνικές συμβουλές, τεχνάσματα, περισπασμούς και ιδέες που θα βελτιώσουν δραματικά τη δουλειά σας. Αυτό θα είναι ένα πρακτικό εργαστήριο με ομαδικές συναντήσεις, λήψεις, μεμονωμένες εργασίες,  ομαδικές συζητήσεις  και συνεδρίες επεξεργασίας.

Με το τέλος αυτού του εργαστηρίου θα πρέπει να είστε σε θέση να  δημιουργήστε ένα θεματικό portfolio.

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:

* DSLR ή κάμερα Mirrorless
* Εγχειρίδιο κάμερας (για να εντοπίσετε τις ρυθμίσεις σας)
* Μπαταρία +1 &  κάρτες μνήμης
* Ελαφρύ σακίδιο ή τσάντα κάμερας
* Άνετα παπούτσια
* Ελαφρύ τρίποδο (προαιρετικό)

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όσους κατέχουν τις βασικές φωτογραφικές γνώσεις  και επιθυμούν να αποκτήσουν τις ειδικές γνώσεις και τεχνικές να ολοκληρώνουν Φώτο-ιστορίες με επικοινωνιακή αξία και αισθητική ποιότητα.

Έναρξη σεμιναρίου:  Δεχόμαστε αιτήσεις για νέο τμήμα. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα (30 διδακτικές ώρες).
Ώρες μαθημάτων: 18:00 – 21:30
Κόστος σεμιναρίου: 210 €
Εισηγητές: Σπύρος Σκιαδόπουλος & Μάνος Λυκάκης

Προσοχή! το εργαστήριο συμπεριλαμβάνει  πολλές εξωτερικές λήψεις.

Φωτογραφία: Bangkok, Yan Morvan

 

Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την πληρωμή της προκαταβολής ή την εξόφληση. Στην περίπτωση της προκαταβολής, η εξόφληση γίνεται την 1η ημέρα έναρξης του workshop.

Ο χρήστης/επισκέπτης δικαιούται να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο workshop και να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό της συμμετοχής του, με την προϋπόθεση ότι θα δηλώσει τούτο το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη του workshop.

Η ακύρωση γίνεται είτε τηλεφωνικώς στο 210 7525328, είτε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@leica-academy.gr