Loader Image

Συχνές Ερωτήσεις

H Leica Academy είναι κοντά στο κέντρο της πόλης, σε ένα ήσυχο μέρος με πράσινο και μεγάλο προαύλιο χώρο, διαθέτει ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, υλοποιεί το πιο μοντέρνο επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών φωτογραφίας, διδάσκουν υψηλού επίπεδου καθηγητές, συνεργάζεται με μάχιμους καταξιωμένους επαγγελματίες φωτογράφους σε ολιγομελή τμήματα. Υπάρχει πάντα δυναμική και δημιουργικότητα στην καθημερινή λειτουργία της, με πολλές δραστηριότητες και φωτογραφικές εξορμήσεις.

Η Leica Academy είναι το μοναδικό Ι.Ι.Ε.Κ. στην Ελλάδα με ειδικότητα αποκλειστικά την επαγγελματική φωτογραφία. Τα δίδακτρα ανταποκρίνονται στην ποιότητα σπουδών και στον μοναδικό εξοπλισμό της Σχολής.

Εκατοντάδες απόφοιτοι του Ι.Ι.Ε.Κ. Leica Academy διαπρέπουν στο χώρο της επαγγελματικής φωτογραφίας, εντός και εκτός Ελλάδος και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Εκατοντάδες σπουδαστές έχουν αξιολογήσει τη Σχολή κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών. Όχι μόνο για την άρτια φωτογραφική τους εκπαίδευση, αλλά και για τη συνολική τους κοινωνικοποίηση, ως υπεύθυνοι δημιουργικοί Έλληνες πολίτες.

Η Leica Academy είναι εύκολα προσβάσιμη από τον σταθμό του μετρό Άγιος Ιωάννης και το τρόλεϊ 4 Άνω Κυψέλη – Άγιος Ιωάννης.

Ναι, θεωρούμε ότι ο καταλληλότερος  τρόπος για να αποκτήσετε  μια αίσθηση για την Leica Academy, είναι η πραγματοποίηση μιας επίσκεψης στη Σχολή μας.

Κάθε  Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, καλωσορίζουμε τους υποψηφίους  σπουδαστές και τις οικογένειές τους να μας επισκεφτούν. Να εξετάσουν  τις εγκαταστάσεις και να συζητήσουν με τους καθηγητές και τους συμβούλους της Σχολής.

Την Leica Academy μπορείτε να την επισκεφτείτε οποιαδήποτε μέρα επιθυμείτε, εφόσον πρώτα κλείσετε τηλεφωνικό ραντεβού, ώστε να σας υποδεχτούν για την απαραίτητη ξενάγηση-ενημέρωση οι αρμόδιοι καθηγητές

Η Leica Academy είναι εύκολα προσβάσιμη από τον σταθμό του μετρό Άγιος Ιωάννης και το τρόλεϊ 4 Άνω Κυψέλη – Άγιος Ιωάννης.

Για την εγγραφή σας στην Leica Academy πρέπει να υποβάλλεται φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, φωτοτυπία απολυτηρίου λυκείου και τέσσερις απλές έγχρωμες φωτογραφίες σας.

Σε κάθε τμήμα συμμετέχουν έως 15 σπουδαστές.

Οι σπουδαστές για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις των μαθημάτων της σχολής, θα πρέπει να έχουν DSLR φωτογραφική μηχανή, τρίποδο και φλάς, φορητό ή σταθερό υπολογιστή.

Για το μάθημα του Σκοτεινού Θαλάμου, οι σπουδαστές θα χρειαστεί να προμηθευτούν α/μ φιλμς και α/μ φωτογραφικά χαρτιά για τις εκτυπώσεις τους, καθώς και φόρμα εργασίας και πλαστικά γάντια.

Σε κάθε εξάμηνο, οι σπουδαστές θα πρέπει να τυπώνουν τις επιλεγμένες φωτογραφίες τους και να τις υποβάλλουν υποχρεωτικά σε portfolios. Επίσης, cd’s, dvd’s και usb sticks χρειάζονται στην καθημερινότητα ενός σπουδαστή φωτογραφίας.

To κόστος σπουδών για το έτος κατάρτισης 2016 – 2017 είναι 4,000 ευρώ.

Τα δίδακτρα συμπεριλαμβάνουν τα βιβλία και τις σημειώσεις για όλα τα μαθήματα, τα χημικά για τον Σκοτεινό Θάλαμο και τα μελάνια για τις ψηφιακές εκτυπώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καταβολής των διδάκτρων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία στο 210 7525328.

Στην περίπτωση που νεοεισερχόμενοι  καταρτιζόμενοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κάτοχοι κάρτας ανεργίας κ.λπ.) και υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που καταβάλλονται προκαταβολικά τα δίδακτρα.

Η έκπτωση τότε είναι 10%.

Μετρητά, επιταγές, Visa, Mastercard, Maestro, Union Pay.

Επικοινωνείτε με την γραμματεία πριν φύγετε από το σπίτι σας στο 210 7525328 ή στο 6978444831.

Οι απόφοιτοί μας έχουν την δυνατότητα να εργαστούν ως φωτογράφοι σε διαφημιστικές εταιρείες, σε πρακτορεία, σε  διαφημιστικά στούντιο, σε εργαστήρια επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας, σε εφημερίδες ή περιοδικά, σε Δημόσιους οργανισμούς, στο θέατρο ή στον κινηματογράφο και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.