Loader Image

Συχνές Ερωτήσεις

H Leica Academy είναι κοντά στο κέντρο της πόλης, σε ένα ήσυχο μέρος με πράσινο και μεγάλο προαύλιο χώρο, διαθέτει ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, υλοποιεί το πιο μοντέρνο επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών φωτογραφίας, διδάσκουν υψηλού επίπεδου καθηγητές, συνεργάζεται με μάχιμους καταξιωμένους επαγγελματίες φωτογράφους σε ολιγομελή τμήματα. Υπάρχει πάντα δυναμική και δημιουργικότητα στην καθημερινή λειτουργία της, με πολλές δραστηριότητες και φωτογραφικές εξορμήσεις.

Η Leica Academy είναι το μοναδικό Ι.Ι.Ε.Κ. στην Ελλάδα με ειδικότητα αποκλειστικά την επαγγελματική φωτογραφία. Τα δίδακτρα ανταποκρίνονται στην ποιότητα σπουδών και στον μοναδικό εξοπλισμό της Σχολής.

Εκατοντάδες απόφοιτοι του Ι.Ι.Ε.Κ. Leica Academy διαπρέπουν στο χώρο της επαγγελματικής φωτογραφίας, εντός και εκτός Ελλάδος και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Εκατοντάδες σπουδαστές έχουν αξιολογήσει τη Σχολή κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών. Όχι μόνο για την άρτια φωτογραφική τους εκπαίδευση, αλλά και για τη συνολική τους κοινωνικοποίηση, ως υπεύθυνοι δημιουργικοί Έλληνες πολίτες.

Η Leica Academy είναι εύκολα προσβάσιμη από τον σταθμό του μετρό Άγιος Ιωάννης και το τρόλεϊ 4 Άνω Κυψέλη – Άγιος Ιωάννης.

Ναι, θεωρούμε ότι ο καταλληλότερος  τρόπος για να αποκτήσετε  μια ολοκληρωμένη εικόνα για την Leica Academy, είναι η πραγματοποίηση μιας επίσκεψης στη Σχολή μας.

Κάθε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, καλωσορίζουμε τους υποψηφίους  σπουδαστές και τις οικογένειές τους να μας επισκεφτούν. Να εξετάσουν  τις εγκαταστάσεις και να συζητήσουν με τους καθηγητές και τους συμβούλους της Σχολής.

Την Leica Academy μπορείτε να την επισκεφτείτε οποιαδήποτε μέρα επιθυμείτε, εφόσον πρώτα κλείσετε τηλεφωνικό ραντεβού, ώστε να σας υποδεχτούν για την απαραίτητη ξενάγηση-ενημέρωση οι αρμόδιοι καθηγητές

Η Leica Academy είναι εύκολα προσβάσιμη από τον σταθμό του μετρό Άγιος Ιωάννης και το τρόλεϊ 4 Άνω Κυψέλη – Άγιος Ιωάννης.

Η φοίτηση στο ΙΕΚ Leica Academy  είναι πέντε (5) συνολικά εξάμηνα, επιμερισμένα σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών, και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Τα μαθήματα κατάρτισης στο πρωινό τμήμα πραγματοποιούνται από 10:00 έως 14:15 και στο απογευματινό τμήμα πραγματοποιούνται από 18:00 έως τις 22:15.

Σε κάθε τμήμα συμμετέχουν έως 15 σπουδαστές.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.  Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση σε κάθε μάθημα στο οποίο ο καταρτιζόμενος σημείωσε αριθμό ωριαίων απουσιών μικρότερο ή ίσο του δεκαπέντε 15% του συνόλου των προβλεπομένων ωρών διδασκαλίας του μαθήματος κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, στρογγυλοποιούμενο στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό.

Οι ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων ανακοινώνονται τον Σεπτέμβριο για το φθινοπωρινό εξάμηνο και τον Φεβρουάριο για το εαρινό εξάμηνο κατάρτισης, από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Για την εγγραφή σας στο ΙΕΚ  Leica Academy θα χρειαστείτε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Φωτοτυπία απολυτηρίου λυκείου

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

Τέσσερις απλές έγχρωμες φωτογραφίες

ΑΜΚΑ

 

Οι σπουδαστές για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις των μαθημάτων της σχολής, θα πρέπει να έχουν DSLR φωτογραφική μηχανή, κάρτες μνήμης, card reader και USB stick, τρίποδο και φορητό φλας, φωτογραφική τσάντα για την ασφαλή μεταφορά του εξοπλισμού, φορητό ή σταθερό υπολογιστή που να υποστηρίζει τα προγράμματα Photoshop, Lightroom και Adobe Premiere.

Οι λήψεις για το μάθημα της Α/Μ φωτογραφίας υλοποιούνται με εξοπλισμό της Σχολής.

Για το μάθημα του Σκοτεινού Θαλάμου θα χρειαστούν φόρμες εργασίας και πλαστικά γάντια.

Σε κάθε εξάμηνο, οι σπουδαστές θα πρέπει να τυπώνουν τις επιλεγμένες φωτογραφίες τους και να τις υποβάλλουν υποχρεωτικά σε portfolios. Επίσης, cd’s, dvd’s και usb sticks χρειάζονται στην καθημερινότητα ενός σπουδαστή φωτογραφίας.

Τα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 είναι 4,000 ευρώ και καταβάλλονται σε δέκα δόσεις (υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα). Όταν καταβάλλονται μετρητοίς υπάρχει έκπτωση 5% και τα δίδακτρα διαμορφώνονται στα 3,800 ευρώ. Για κάθε άλλο τρόπο πληρωμής, μπορείτε απευθυνθείτε στην υπεύθυνη οικονομικών στο 210 7525328.

Τα δίδακτρα συμπεριλαμβάνουν τα βιβλία και τις σημειώσεις για όλα τα μαθήματα, τα χημικά για τον Σκοτεινό Θάλαμο και τα υλικά για το μάθημα Σχέδιο – Χρώμα – Σύνθεση.

Στην περίπτωση που νεοεισερχόμενοι  καταρτιζόμενοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κάτοχοι κάρτας ανεργίας κ.λπ.) και υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η έκπτωση τότε είναι 5%.

Μετρητά, τραπεζική κατάθεση, επιταγές, Visa, Mastercard, Maestro, Union Pay.

Επικοινωνείτε με την γραμματεία πριν φύγετε από το σπίτι σας στο 210 7525328 ή στο 6978444831.

Οι απόφοιτοί μας έχουν την δυνατότητα να εργαστούν ως φωτογράφοι σε διαφημιστικές εταιρείες, σε πρακτορεία, σε διαφημιστικά στούντιο, σε εργαστήρια επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας, σε εφημερίδες ή περιοδικά, σε Δημόσιους οργανισμούς, στο θέατρο ή στον κινηματογράφο και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ένα portfolio είναι μια συνοπτική συλλογή των φωτογραφιών σας που δημιουργήθηκε για να δείχνετε στους ενδιαφερόμενους ανθρώπους την ποιότητα της δουλειά σας. Σκοπός του portfolio συνήθως είναι να παρουσιάσει τις φωτογραφικές σας ικανότητες, είτε θέλετε να κάνετε γάμους, πορτρέτα, διαφήμιση, μόδα, αρχιτεκτονική, τουριστική, ρεπορτάζ ή θέλετε να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας σε ένα έντυπο, πρακτορείο, διαφημιστική εταιρεία. Το portfolio είναι το εργαλείο που δείχνει στο πελάτη τις δυνατότητες σας. To portfolio μπορεί να είναι αναλογικό ή ψηφιακό.

Η διάρκεια κάθε διδακτικής ώρας, είναι 45 λεπτά.